• Directeur Jan Bot als Willy Wonka onthulde de fraaie schilderwerken van de kinderen

    Petra Vogel
  • Directeur Jan Bot als Willy Wonka onthulde de fraaie schilderwerken van de kinderen

    Petra Vogel

Roald Dahl-dag op obs Roald Dahl

SLIEDRECHT Vrijdag 13 september was zeker geen ongeluksdag op de Sliedrechtse basisschool Roald Dahl, maar de traditionele viering van de geboortedag van de naamgever van de school. De ochtend werd geopend met alle kinderen in de hal. De leerkrachten van de school voerden een toneelstuk op van 'Sjakie en de grote glazen lift' dat dit jaar het themaboek van de Roald Dahl-dag was. Grote hilariteit onder jong en oud, omdat meesters ineens Sjakie, opa of Willy Wonka werden en juffen waren oude oma's, die later veranderden in baby's. Lees het boek er gerust op na.

Aan het einde van de ochtend werden buiten de kunstwerken onthuld die door de negen groepen en hun leerkrachten waren gemaakt. Met een speciale vermelding voor juf Margot en juf Joke. Directeur Jan Bot, deze gehele dag in zijn rol als Willy Wonka, deed de prachtige schilderstukken samen met de kinderen uit de doeken. Alle groepen waren vol trots dat hun werk vanaf nu tentoongesteld is op het plein van de school.

Er werd afgesloten met een ijsje voor elke leerling in de vorm van een raket, omdat de grote glazen lift uit het toneelstuk namelijk de ruimte in was geschoten. Gelukkig kwam alles echter goed en betekende dit zelfs al een beetje de start richting de Kinderboekenweek (thema: "Reis mee!") van dit jaar. Vanaf deze dag ziet het plein van de obs Roald Dahl er nog fraaier uit.