• Archief BDUmedia

Onderzoek op snelfietsroute Beneden Merwederoute

SLIEDRECHT In Sliedrecht en Papendrecht wordt vanaf begin oktober onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de Beneden Merwederoute. Dit is de snelfietsroute tussen Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Dordrecht, die de afgelopen jaren aantrekkelijker is gemaakt met als doel automobilisten uit de file en op de fiets te krijgen. Het onderzoek, dat door adviesbureau SOAB wordt uitgevoerd, bestaat uit een telling en enquêtes onder de gebruikers van de route.

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van de gemeenten Sliedrecht, Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam, het waterschap Rivierenland en de provincie Zuid-Holland. Deze partijen werken samen aan de verbetering van de kwaliteit van de fietspaden op de Beneden Merwederoute. Tijdens het onderzoek worden de verbeteringen aan de fietsroute in beeld gebracht en fietsers op de route gevraagd naar hun mening hierover. In september 2012 heeft een eerste meting op vergelijkbare wijze plaatsgevonden, zodat er een vergelijking met de oude situatie gemaakt kan worden.

Langs de bestaande fietsroute tussen Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam worden fietsers visueel geteld op dinsdag 4 oktober. Tussen 1 en 14 oktober wordt het aantal fietsers met tellussen gemeten.

ENQUÊTE Op dinsdag 4 oktober worden op de route ook flyers uitgedeeld aan passerende fietsers. Bij regen wordt het onderzoek uitgesteld naar donderdag 6 oktober of dinsdag 11 oktober. Op de flyers staat een link naar een enquête op internet. Met de enquête krijgen de gemeenten informatie over de tevredenheid van fietsers en het effect van de aanleg van de Beneden Merwederoute en waar nog eventuele verbeterpunten zitten om in de toekomst het gebruik van de snelfietsroute zo goed mogelijk kunnen verbeteren. De resultaten worden daarnaast terug gekoppeld naar het Ministerie van I&M die de realisatie van de Beneden Merwederoute mede gesubsidieerd heeft.