• ZHZActueel.nl / Sonny Lasschuit
  • ZHZActueel.nl / Sonny Lasschuit
  • ZHZActueel.nl / Sonny Lasschuit
  • ZHZActueel.nl / Sonny Lasschuit

Ongeluk op afrit A15 doet discussie oplaaien

SLIEDRECHT - Twee personenauto's zijn zaterdagavond 31 januari op elkaar gebotst in Sliedrecht. Daarbij raakte één persoon gewond. De aanrijding vond even voor 20.00 uur plaats op de kruising Ouverture / afrit A15. Wat de oorzaak van de aanrijding is, is nog niet duidelijk. Één persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige inzittenden bleven ongedeerd.

Het ongeluk deed de discussie over het al veel besproken kruispunt weer oplaaien op Twitter. ,,'s Avonds zie je de auto's echt niet de snelweg afkomen als je vanuit Sliedrecht richting Papendrecht gaat", stelde er één. ,,Moeten er eerst dodelijke slachtoffers vallen?", vroeg de ander zich af.

Theo den Braanker, wethouder Verkeer, maakte eind vorig jaar bekend dat de aanpak van de kruising vertraging heeft opgelopen. Dat is velen in het verkeerde keelgat geschoten. Ook bij lokale politici. De VVD heeft er schriftelijke vragen over gesteld. ,,De VVD wil duidelijkheid over de verwachte uitloop. Dit project loopt al een tijd en de Sliedrechtse inwoners verdienen deze duidelijkheid", aldus fractievoorzitter Alexander Kieft.

De vragen van de VVD en de beantwoording van Den Braanker staan op de agenda van de raadsvergadering van dinsdag 17 februari. Den Braanker haalde het onderwerp al kort aan tijdens de vergadering van 20 januari toen het Verkeersbeleidsplan besproken werd. ,,De achterstand is heel vervelend. Ik ben daar dan ook functioneel boos over geworden en heb contact opgenomen met Rijkswaterstaat. Ik kom er in februari op terug."