Ontwerpfestival over Staatsliedenbuurt

SLIEDRECHT Tablis Wonen houdt op zaterdag 7 maart een ontwerpfestival voor de nieuwe Staatsliedenbuurt in het Griendencollege. De bewoners zijn uitgenodigd hier het ontwerp voor de wijk, de straten en de woningen mede vorm te geven.

Het ontwerp voor de renovatie en de nieuwbouw van de Staatsliedenbuurt wordt gemaakt door stedenbouwkundig bureau Wissing. Dit bureau heeft het programma samengesteld voor het ontwerpfestival. De bewoners kunnen kiezen uit allerlei voorbeelden en situaties. Ook kinderen en jongeren zijn welkom.

De aanwezigen wordt gevraagd mee te denken over verschillende thema's: Welke plek in de wijk is het meest geschikt voor senioren? En welke juist voor gezinnen met opgroeiende kinderen? Waar moeten de buurtbewoners kunnen lopen, fietsen en rijden? Waar moeten de extra parkeerplaatsen komen? Waar moeten de kinderen spelen en op welke toestellen? Waar is ruimte voor meer groen? Welke architectuur voor de woningen heeft de voorkeur? En wat voor soort woningen past het best bij de leeftijd en het huishouden van de verschillende huurders.

De ideeën die zaterdag worden vergaard worden meegenomen in het ontwerp. Een eerste ontwerp wordt gepresenteerd tijdens een open dag in april. Bewoners kunnen dan weer hun mening geven. Daarna wordt het ontwerp afgerond. Eind mei moet het klaar zijn.