'Onze roeping getrouw, de musical'

SLIEDRECHT Donderdag 31 januari spelen verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda hun voorstelling 'Onze Roeping Getrouw, de Musical'. De tekst en liedjes zijn speciaal geschreven ter gelegenheid van de viering van 90 jaar Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Sliedrecht.

'Onze Roeping Getrouw, de musical' vertelt het meeslepende verhaal van Roos en Pim. Roos is een actief kerkenraadslid van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Sliedrecht. Samen met haar collega-kerkenraadsleden houdt zij de gemeente draaiende, ook als het getij soms tegenzit. Dit jaar viert de gemeente haar 90-jarig bestaan, wat een enorme mijlpaal is.

Pim is net in Sliedrecht komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk dan ook. Toch kruisen hun wegen elkaar, met onverwachte en spannende gevolgen. Hun liefde lijkt helaas geen kans van slagen te hebben, de verschillen zijn te groot. Gelukkig komt het allemaal goed, want 'het is een musical'.

'Onze Roeping Getrouw, de musical' is zowel een musical als een parodie op een musical. Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het universele verhaal van de liefde. De musical heeft een actuele spits: de toekomst van kerkelijke gemeenschappen in Nederland.

De voorstelling begint om 20.00 uur in het gebouw van Onze Roeping Getrouw, Kerkbuurt 157 in Sliedrecht.