Op bezoek bij een imker

SLIEDRECHT Veel Nederlandse imkers openen in het weekend van 11 en 12 juli hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 - 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Bezoekers kunnen ook in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. U kunt ze helpen om meer bloeiende planten neer te zetten. Welke bloemen, planten en bomen u neer kunt zetten kunnen wij u ook vertellen tijdens deze dagen.

Imkerij van de Baanhoek, Baanhoek 435, 3361 GH Sliedrecht, www.Van-de-Baanhoek.nl.