Open dag op Het Plein

SLIEDRECHT De samenwerkingspartners van Het Plein nodigen de inwoners van Sliedrecht uit: op zaterdag 20 januari van 10.00 uur tot 13.00 uur voor de Open Dag. In bibliotheek Sliedrecht wordt al een jaar lang door de Bibliotheek AanZet, SWS, Participe en Gemiva steeds meer samengewerkt. Dat zorgt voor elke week een agenda vol met de meest uiteenlopende activiteiten, met voor elk wat wils. Om zichzelf en hun activiteiten te presenteren, is er een informatiemarkt en worden diverse workshops georganiseerd.

Er is informatie over onder andere gezondheid, dementie en mantelzorg, taal en cursussen op het gebied van digitale vaardigheden. De Artotheek is er om alles te vertellen over kunstuitleen en kunstwerken. Gemiva geeft een presentatie over hun werk en geeft een mini-workshop tijdens Koffie met... Daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor cursussen en activiteiten, of om meer informatie te krijgen over het aanbod.Ook is er een schulderworkshop voor kinderen.

HET PLEIN In het Plein draait het om ontmoeting, kennis en beleving. De Bibliotheek AanZet, Stichting Welzijn Sliedrecht en Participe maken samen gebruik van het pand aan de Scheldelaan. De huisgenoten werken met elkaar aan programmering en diensten voor de inwoners van Sliedrecht. Zo staan taallessen, cursussen om te leren omgaan met de computer en internet, informatieve bijeenkomsten over bijvoorbeeld Alzheimer en mantelzorg op de agenda. Maar ook gezellige ochtenden, waar met elkaar koffie gedronken wordt met een gast aan tafel.

Ook horen de partners graag van de inwoners van Sliedrecht wat zij graag zouden zien in Het Plein. Kom dus langs en doe en denk mee. Toegang is gratis, aamelden niet nodig. Kijk voor het volledige programma op www.debibliotheekaanzet.nl.