• Marjolein Lodder

Opening PhilaFeest levert Sliedrecht bijzondere feestwinkel op

SLIEDRECHT Woensdag 1 november zorgde Arie Zwanenburg dat wethouder Hanny Visser-Schlieker de nieuwe feestwinkel PhilaFeest van de stichting Philadelphia officieel kon openen. Op deze locatie zijn mensen met een verstandelijke beperking via een arbeidsmatige dagbesteding bezig met het bakken van taarten en cupcakes, het maken van cadeautjes en slingers en nog veel meer dat een feest te maken kan hebben.

door Jan Wieman

,,We zij van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur open en iedereen die een feestje te vieren heeft kan bij ons een heerlijke taart, lekkere cupcakes of ander gebak bestellen dat we zelf bakken. Ook hebben allerlei leuke cadeauartikelen die we verkopen in onze winkel", vertelt begeleidster Marjolein Lodder. Haar collega Astrid Kersseboom geeft een rondleiding door de winkel waar twee ovens staan, langs de muren staan stellages waarin allerlei bakmateriaal als beslagkommen, mixers, vormen, spatels, bloem etc. staat opgeslagen. Het 'personeel' kan aan grote werktafels, verdeeld over twee groepen, óf bezig zijn met het bereiden van de baksels óf creatief bezig zijn. Ook de keuken kent een volwaardige inrichting.

Op de bestellijst staan: appeltaart met en zonder spijs, bramentaart kokos-limoentaart, kokos-karameltaart, hartige taart, allemaal verkrijgbaar in klein of groot formaat. De taarten zijn ook per taartstuk verkrijgbaar. Verder is er boterkoek, (cup)cakes, koekjes, appelflappen, truffels, en saucijzenbroodjes.

Bij PhilaFeest kun je gebak te bestellen voor mensen met bijvoorbeeld een melk- of glutenallergie. ,,Op bestelling kunnen we ook het meer verantwoord gebak leveren zoals havermoutmuffins of gebak met dadels, kaneel en walnoot. Als we hartige taarten bakken houden we rekening met het seizoen. Uit de grote taarten kunnen 15 stukken worden gesneden", vertelt Astrid. Bedrijven en organisaties kunnen er ook een lunch, bestaande uit broodjes en soep, bestellen.

,,We verkopen ook heel veel cadeautjes voor verjaardagen of feestjes. We hebben etagères met chocola of koekjes, theepotjes en theesoorten, dienbladen, deurstoppers, traktatiebakjes voor kinderen, kaarten voor allerlei feesten", vertelt Astrid, als een volleerd verkoopster somt ze het nog veel uitgebreidere pakket op dat in de winkel staat geëtaleerd, waar ook de slingers hangen die te bestellen zijn naar eigen ontwerp voor € 0,30 per letter of vorm.

Op dit moment werken er veertien mensen met een beperking in de winkel, het is de bedoeling dat dit aantal wordt uitgebreid tot twintig personen. Mensen die belangstelling voor een plaatsje in de feestwinkel kunnen zich aanmelden bij PhilaFeest. Ook vrijwilligers die willen helpen kunnen zich aanmelden.

De winkel is te vinden op het adres Rembrandtlaan 3 te Sliedrecht. Bestellingen kunnen gedaan worden via e-mail: PhilaFeest@philadelphia.nl of telefonisch via: 06-25682864 of Fb-pagina: PhilaFeest.