• Een deel van het team van de Sociale Moestuin.

    Sociale Moestuin

Oranjefonds steunt Sociale Moestuin

SLIEDRECHT Afgelopen maand werd de Moestuin in Sliedrecht aangenaam verrast door een toekenning van het Oranjefonds. Het Oranjefonds geeft daarmee haar steun aan de doorontwikkeling van de Sociale Moestuin die te kennen heeft gegeven dat de tuin toe is aan een versie 2.0.

De stichting wil graag professionaliseren en voor een paar dagen per week een vakkracht inhuren om de tuin verder door te ontwikkelen. Hiermee hoopt de Sociale Moestuin een duidelijkere sociale rol te vervullen binnen de gemeente.
Inhuren kost geld. Gelukkig vond het bestuur in het Oranje Fonds een sponsor die helpt de eerste brug te slaan zodat er voorzien kan worden in kosten van de nieuwe tuincoördinator. Hiermee kan de Sociale Moestuin zich door ontwikkelen en zich in blijven zetten voor de inwoners van Sliedrecht. De ontwikkeling van een Sociaal Terras is een van de volgende doelstellingen van de moestuin. Nu kunnen inwoners dagelijks al een sociaal kopje koffie of thee drinken op de tuin en kosteloos deelnemen aan diverse activiteiten. Gelukkig maken vele inwoners hier al gebruik van en genieten ondertussen van de tuin en de gezelligheid in het moestuinhuis. De moestuin wil dit met behulp van de sponsorbijdrage verder uitbreiden, zodat nog meer inwoners weten waar je een gezellig bakkie kunt doen met een sociaal praatje erbij.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.