• Romy den Otter
  • Romy den Otter

Oud-bewoner sloopt ouderlijk huis

SLIEDRECHT Jacques Romijn woonde van 1952 tot 1972 in woning nummer 41 in de Dr. Kuyperstraat. De huizen in deze straat worden allemaal met de grond gelijk gemaakt. Afgelopen week kreeg Jacques de mogelijkheid zelf zijn ouderlijk huis te slopen.

,,Ik groeide op in de woning samen met mijn twee broers en twee zussen", vertelt Jacques. ,,We woonden dus in totaal met zijn zevenen. Later werd er nog een broertje geboren, maar toen was mijn oudste broer het huis al uit. Ik heb goede herinneringen aan het huis en deze buurt, omdat er veel jonge gezinnen woonden, was er altijd wel iemand om mee te spelen." In 1953 moest het gezin Romijn tijdelijk het huis verlaten vanwege de Watersnoodramp, maar daarna keerden zij weer terug naar dezelfde woning. ,,Mijn moeder heeft bijna 50 jaar in het huis gewoond, tot 2001", voegt Jacques toe.

Hij vindt het niet erg dat het huis gesloopt is. ,,Ik vond het vooral heel leuk om dit zelf te mogen doen", zegt hij. ,,De huizen waren verouderd en er is nu ruimte gekomen voor vernieuwing. De tijd gaat door en dat uit zich ook in de sloop van oude woningen en de bouw van nieuwe huizen."