Crea-team voor zet zich in voor Support Casper

SLIEDRECHT Het team 'Crea, actief tegen kanker' van het Inspire2LiveChoir is de komende periode op diverse locaties in de regio om o.a. zelfgemaakte spullen te verkopen. De opbrengst van deze verkoop gaat naar Support Casper, de stichting Overleven met alvleesklierkanker.

Het team komt naar Nieuw-Lekkerland, Zwijndrecht, Papendrecht en Ridderkerk. Het Crea-team heeft op zaterdag 26 oktober een kraam in Albert Heijn aan de Planetenlaan te Nieuw-Lekkerland. Daar worden zelfgemaakte spullen verkocht, zoals de met leuke stofjes opgepimpte juten AH-tassen. Het Crea-team verkoopt 8 en 9 november Speculaaspoppen bij de Gamma aan de H.A. Lorentzstraat 2 te Zwijndrecht. In winkelcentrum Westpolder te Papendrecht is het Crea-team weer te vinden op 15 november met zelfgemaakte spullen van gerecycled materiaal, zoals kettingen, juten tassen en tekstbordjes. Tenslotte een kraam op 30 november in de Bloemenjungle te Ridderkerk. Ook daar zijn de zelfgemaakte spullen te koop met leuke cadeaus voor de Sint en de Kerst.

Mocht men niet in staat zijn een van deze verkopen te bezoeken: het Createam heeft een permanente verkoopplek in Zwijndrecht aan de Duivenvoorde. Deze shop-in-shop is 12 oktober officieel geopend. Opbrengst van al deze verkopen komen allemaal ten goede aan projecten van de Kankerbestrijding. Vorig jaar en ook dit jaar zingen, fietsen, wandelen en verkopen leden van het Inspire2LiveChoir voor Support Casper.

Prof. Casper van Eijck onderzoekt met zijn team in het Erasmus MC naar middelen om alvleesklierkanker te behandelen en mogelijk op den duur te genezen. Het is de bedoeling het middel voor iedereen bereikbaar te houden, zonder inmenging van de farmaceutische industrie.