• Joop Keesmaat
  • Joop Keesmaat

Zij gaan naar Chemours: Timo Pauw

SLIEDRECHT In wisselende samenstelling neemt PRO Sliedrecht altijd deel aan het wekelijkse "emmertjesprotest" vanuit Sliedrecht naar Chemours. Afgelopen zaterdag 10 augustus in de persoon van Timo Pauw, geboren en getogen in Sliedrecht en inmiddels 47 jaar oud.

Zowel het dorp als de Sliedrechtse gemeentepolitiek kent weinig geheimen voor Timo, die sinds 2 jaar partijvoorzitter van PRO Sliedrecht is en tevens nu ook tijdelijk burgerraadslid, terwijl hij in het recente verleden ook vele, vele jaren raadslid voor die partij is geweest.

In het dagelijks leven werkt hij bij De Persgroep, uitgever van o.a. AD/De Dordtenaar en De Merwestreek.

Timo woont zelf langs de Sliedrechtse dijk onder de rook van Dupont/Chemours en verbaast zich al jaren hoe het kan dat – onder de verantwoordelijkheid van de provincie – het is toegestaan PFOA en GenX te lozen.

Desgevraagd zegt hij: ,,Het is goed om de aandacht te blijven vestigen op deze fabriek, die het nog steeds niet zo nauw neemt met de regels en deze actie is daar een prima middel voor."

Vervolgens vult hij aan: ,,Deze is actie is ludiek en gaat een lange adem vergen. Komend weekend gaat de 100ste emmer Retour Afzender en ik hoop dat bij emmer Nr. 1000 de verantwoordelijken bij de overheid hun werk eens gaan doen." En besluit dan simpel doch veelzeggend met: ,,Van de directie van Dupont / Chemours valt helaas weinig te verwachten."