• SGP Christenunie
  • SGP Christenunie

Piet Vat voorgedragen als nieuwe wethouder

SLIEDRECHT De fractie van de SGP-ChristenUnie draagt Piet Vat voor als nieuwe wethouder. Hij gaat de vacature opvullen die ontstaan is door het vertrek van Hans Tanis naar de gemeente Altena. Vat zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Tanis, waaronder financiën en economie. Ook is het de bedoeling dat hij binnen de Drechtsteden de portefeuille bereikbaarheid voor zijn rekening neemt.

Piet Vat (64) is een ervaren bestuurder. Hij was wethouder en 1e loco-burgemeester in de gemeente Molenwaard tot eind 2018, waarbij door herindeling de gemeente Molenlanden ontstaan is. Voor die tijd was Vat ook al werkzaam als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland. Tot zijn werkgebied hoorden onder meer Wmo, Werk en inkomen, gemeentelijk vastgoed, Jeugdbeleid, Financiën en Onderwijs. Daarnaast had hij onder andere zitting in het Algemeen Bestuur van de regio AlblasserwaardVijfherenlanden. Hij was bestuurlijk trekker voor diverse (sociale) projecten binnen de regio, bestuurslid van de Dienst Gezondheid en Jeugd en verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de revitalisering van het winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

Voor die tijd heeft Vat een lange staat van dienst opgebouwd bij de ABN AMRO, terwijl hij zijn carrière in de binnenvaart gestart is. Vat woont in Nieuw-Lekkerland en zal daar de komende tijd ook blijven wonen. Vat geeft aan: ,,Ik vind het zeer bijzonder en ben erg dankbaar dat ik voorgedragen word als wethouder in Sliedrecht. Ik kijk uit naar een mooi en fijn samenspel met de samenleving en een prettige samenwerking met collega-bestuurders, gemeenteraad, ambtelijke organisatie en alle partners om ons heen. Ik hoop en bid onze God om kracht, wijsheid en inzicht en zet mij graag, samen met u en jou, in voor een mooi Sliedrecht."

In Vat heeft de fractie een wethouder gevonden die een stevige bestuurder is en een verbindende rol kan spelen in zowel het college als binnen de diverse samenwerkingsverbanden, zoals de Drechtsteden. De fractie en besturen van ChristenUnie en SGP zien in Vat een gedreven en motiverende bestuurder met veel aandacht voor de betrokkenheid van mensen, zowel inwoners als ambtenaren.

Fractievoorzitter Cees Paas geeft aan blij te zijn dat de fractie snel een nieuwe wethouder heeft gevonden: ,,Piet is een enthousiaste en gedreven wethouder, die graag de verbinding zoekt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met het college en de raad verder gaat bouwen aan Sliedrecht."

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft op dinsdag 26 maart een extra vergadering gepland voor de beëdiging en installatie van Piet Vat als wethouder. De SGP/ChristenUnie heeft hem voorgedragen als opvolger van Hans Tanis, die in januari is vertrokken naar de gemeente Altena. De extra raadsvergadering begint om 19.45 uur en duurt tot 20.25 uur. De vergadering is openbaar.