• Elektra

CD-presentatie 'Picture' in Elektra

SLIEDRECHT Zaterdag 12 oktober vindt in Elektra Sliedrecht de CD-presentatie van de band plaats waar een reeks nummers van de nieuwe cd 'Wings' live zal worden gespeeld naast een keur aan klassiekers van de band. Uiteraard zal de nieuwe schijf deze avond ook te verkrijgen zijn.

In een ver verleden waren de lp's 'Picture 1' (met de hit 'Bombers') en 'Heavy Metal Ears' te vinden in vrijwel iedere hardrockende Nederlandse platenkast. De band tourde met grote namen als AC/DC, Saxon en Rose Tattoo. Picture heeft diverse personeelswisselingen gekend maar is sinds 2016 weer bijeen in de originele samenstelling, aangevuld met gitarist Appie de Gelder. Na de release van een live album in 2018 en optredens in o.a. Chili en Brazilië is het nu tijd voor het nieuwe en reeds tiende studio-album 'Wings', gestoken in een mooie opvallende hoes. De plaat telt 10 classic rock- en metalnummers die niet al te ver afliggen van de eerste 2 platen, mede te danken aan het herkenbare stemgeluid van (oud-Sliedrechter) Ronald van Prooijen.

In het voorprogramma staat de band Ear Danger. Een hardrock band met als basis Hoogvliet, opgericht in het jaar 1981. Na een periode tussen 1981 tot 1984 heeft de band pas vanaf 2007 de draad weer opgepakt met tussentijds veel wisselingen binnen de band. Ear Danger wordt wel eens de meest Brits klinkende heavy-metal band buiten Engeland genoemd met invloeden van bands als Judas Priest, Raven, Motörhead en meerdere NWOBHM bands. De presentatie is in Elektra, Stationsweg 4. Aanvang 21.30 uur, entree 10 euro.