• Politie

Politie komt in actie om 'drugsdeal' voor schoolopdracht in Sliedrecht

SLIEDRECHT Zaterdagmiddag 6 januari 2018 kregen politiemensen een melding dat er 4 personen in Sliedrecht waren gezien van wie 1 persoon een vuurwapen vast had. De melder gaf een goed en duidelijk signalement waarop er diverse agenten, omgehangen met kogelwerende vesten, met spoed eropaf gingen.

 

Op de Elzenhof in Sliedrecht werden 4 personen van 16 en 17 jaar aangetroffen die aan het signalement voldeden. Agenten zagen dat 1 persoon bloed op zijn voorhoofd had wat de scherpte bij de agenten alleen maar deed toenemen. "Zoals gebruikelijk bij een vuurwapenmelding werd er door onze collega's direct een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) procedure opgestart. Met de hand op het dienstwapen en met de mededeling dat er bij iedere verdachte beweging zou worden geschoten, werden de verdachten door de agenten aangehouden. Hierna zijn de personen 1 voor 1 gefouilleerd. Bij 1 persoon werd een pistool aangetroffen. Bij een ander een zakje met wit poeder," aldus Politie Drechtsteden Buiten op Facebook.

 

De politie vervolgt: "Een collega van de hondenbrigade kwam ter plaatse om het vuurwapen veilig te stellen en te controleren of het daadwerkelijk een vuurwapen betrof aangezien er inmiddels werd getwijfeld aan de echtheid van het wapen. Bij controle van het vrijwel niet van echt te onderscheiden wapen bleek het geen echt vuurwapen, maar een balletjespistool te zijn. Hierop zijn de collega's in gesprek gegaan met de personen die allen minderjarig bleken en erg geschrokken waren."

 

Uit dit gesprek bleek dat zij een film moesten maken voor een schoolproject met het thema "een spannende dag". Met z'n vieren hadden ze bedacht om een drugsdeal en een ontvoering na te spelen. Het bloed op het voorhoofd van een van de betrokkenen was, net als het zakje witte poeder dat ze bij zich droegen en cocaïne moest voorstellen, nep. "Al met al een onschuldig verhaal maar met bizarre gevolgen," concludeert de politie.

 

Het balletjespistool is in beslag genomen aangezien dat er zo echt uit zag en daardoor ook strafbaar is.

 

De politie besluit: "Qua afdoening is er besloten om het bij een reprimande te houden. De minderjarigen waren inmiddels zelf ook geschrokken. Wel zijn de ouders op de hoogte gebracht en wordt er contact opgenomen met school om dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen. Al schrijvend van dit artikel kunnen we met een zucht van verlichting stellen dat de jongeren het doel van hun opdracht "een spannende dag" met een ruime voldoende hebben gehaald, maar dit bij het minste of geringste weleens heel anders af had kunnen lopen… Op de foto het inbeslaggenomen wapen en een dienstwapen van de politie. Ziet u het verschil?"

 

Foto: Politie Drechtsteden Buiten / Tekst: ZHZActueel