• ZHZActueel/Archief

Politie ramt vluchtauto van inbrekers in Sliedrecht

SLIEDRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 september waren agenten op zoek naar de verdachten van een inbraak in een vrachtwagen op de Leeghwaterstraat in Sliedrecht toen er een auto op hoge snelheid vandoor ging. Op de Parallelweg wist de politie de vluchtauto te stoppen door er tegen aan te rijden. Beide inzittenden zijn aangehouden. Eén van hen moest voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis.

 

Even na 01.00 uur meldde een getuige dat hij een persoon zag bij een op de Leeghwaterstraat geparkeerde vrachtwagen. Deze persoon scheen met een lamp in de cabine. Agenten troffen de verlaten vrachtwagen aan met ingeslagen ruit en gingen in de omgeving op zoek naar de verdachten. Een paar agenten stelden zich op bij het spoorttunneltje richting Papendrecht. Na enige tijd kwam er een auto op hen afrijden die opeens weer omdraaide en er op hoge snelheid vandoor ging. De achtervolging die volgde ging via de A15 en de N3 weer richting het industrieterrein waar de inbraak plaatsvond. Nabij een spoortunnel reden agenten de auto hierop klem.

 

De bestuurder liep bij de crash een hoofdwond op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de bestuurder als de bijrijder, twee mannen van 21 en 29 jaar oud uit Utrecht, zijn aangehouden.

 

De verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding. De Parallelweg was hiervoor in beide richtingen afgesloten. Een agent heeft de hele route die de vluchtauto had afgelegd nagereden. Op meerdere plekken werden spullen gevonden, zoals bankpassen en tankpassen, die vanuit de vrachtwagen afkomstig waren. De politie zet het onderzoek voort.