Politie treft hennepkwekerij aan in Tiel; twee Sliedrechters aangehouden

TIEL De politie heeft dinsdagavond in Tiel, op de Laan van Westroijen, twee mannen van 45 en 48 uit Sliedrecht en een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Zij worden verdacht van poging inbraak en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

De politie was gebeld door een medewerker van de bewaking. Deze had bij een bedrijfspand aan de Koelenhofstraat in Tiel een verdacht persoon zien wegduiken en even later in een auto zien stappen. Het type auto en het kenteken was door hem aan de politie doorgegeven. Agenten zagen even na de melding de auto rijden en lieten deze stoppen. De drie mannen konden hun aanwezigheid niet met een goed verhaal verklaren en zij konden zich ook niet legitimeren.

Bij onderzoek aan de auto troffen de agenten een gasalarmpistool aan en inbrekersgereedschap. Navraag bij de bewakingsmedewerker leerde dat de drie mogelijk hebben willen inbreken in het bedrijfspand. Daar was namelijk een deur opengebroken. Ook werd er een breekijzer aangetroffen. De drie werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Toen bij het bedrijfspand later door agenten onderzoek werd gedaan troffen zij binnen een in werk zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over vier ruimtes en er werden ongeveer 1000 planten geteld. De kwekerij werd ontmanteld door een specialistisch bedrijf. De politie heeft de zaak in onderzoek.