• Hans van Schaik krijgt bloemen

    Richard van Hoek

Positieve actie voor politie

SLIEDRECHT Stomverbaasd en zeer verrast was wijkagent Hans van Schaik toen hij vorige week plotseling door een onbekende man een mooie bos rozen in zijn handen kreeg gedrukt. ,,Er kwam een oudere man binnen die zei alleen maar 'Alsjeblieft voor alle ellende die de politie over zich heen krijgt'. Toen ik hem vroeg waarom hij dit deed zei hij dat er over de politie altijd zoveel gezeik en gezeur is en dat hij dit al veel langer had willen doen. Hij vertelde dat hij in het 'rusthuis' woonde en ging weer. Ik wilde hem nog een kop koffie aanbieden en even met hem praten maar hij was al weg. Dat een man met alleen een AOW-tje zoiets doet vind ik zo lief en zo leuk, dit is ons nog nooit overkomen."

door Jan Wieman

Hans zette de actie van de man, compleet met foto, op Twitter. Binnen een week volgden daar 62 retweets op, waarin op allerlei manieren complimenten werden uitgedeeld zowel naar de onbekende als naar de politie. Daarnaast kwamen er in dezelfde periode ook 363 'likes' binnen op Hans zijn toestel.

Hans wil duidelijk gezegd hebben dat deze blijk van waardering voor de politie in het algemeen is bedoeld en niet alleen voor hem. ,,Waardering kan iedereen gebruiken. Als politie krijgen we vaak kritiek. De burger mag weten wat wij doen maar er wordt vaak geoordeeld, en véroordeeld op het halve verhaal. Wij kunnen echter niet praten vanwege de privacy. De negatieven krijgen dan een platform, de positieven laten zich dikwijls niet horen. Via Twitter wordt duidelijk hoe men ons waardeert, complimenten zijn ook iets wat wij nodig hebben. Ze hoeven niet met bloemen of zo aan te komen, een bedankje als ze geholpen zijn is ook goed", aldus de wijkagent.