• Simon Fousert

Pro Sliedrecht vraagt uitleg over communicatie bij calamiteit

SLIEDRECHT Pro Sliedrecht wil opheldering over de communicatie van de gemeente bij een ramp of calamiteit. Aanleiding is de grote brand van maandag bij recyclingbedrijf Coolrec aan de Grevelingenweg in Dordrecht.

door Simon Fousert

,,Het wegblijven van informatie vanuit de gemeente heeft ons verbaasd", schrijft raadslid Peter de Borst in schriftelijke vragen aan het college van b en w. Hij vraagt uitleg van de gemeente over op welke manier er bij een dergelijke gebeurtenis gecommuniceerd wordt. Maandag 16 augustus, aan het begin van de avond, woedde een grote brand op het bedrijventerrein aan de Staart in Dordrecht, met op dat terrein ook de omstreden bedrijven Dupont en Chemours. De rook was tot in de wijde omtrek te zien en trok over een deel van Sliedrecht. Volgens De Borst hadden meerdere huishoudens last van stank, ,,een penetrante geur". Ook kregen sommigen volgens het Pro Sliedrecht-raadslid irritaties aan hun ogen en luchtwegen. De Borst aan het college: ,,Kunt u zich enig beeld vormen van de ongerustheid, en bij sommigen zelfs angst, de zwarte, stinkende en irriterende brandlucht vanaf de overkant Baanhoek heeft veroorzaakt?"

De Borst wil weten waarom de gemeente haar inwoners op geen enkele manier) heeft geïnformeerd over de locatie van de brand en de zwarte rook. Verder wil De Borst uitleg over wanneer communicatiekanalen zoals Facebook, Twitter en de gemeentelijke website worden gebruikt en hoe de bezetting is van de medewerkers die sociale media tot hun takenpakket hebben.