Projectontwikkelaar uit de wachtkamer

SLIEDRECHT - De projectontwikkelaar die woningen wil neerzetten aan de Rivierdijk 739-743, naast Woninginrichter Vogel, hoeft niet langer te wachten op het plan voor de locatie Lanser. Wethouder Hans Tanis heeft besloten de twee projecten aan de Rivierdijk los te koppelen.

,,De locatie naast Vogel en de locatie Lanser zijn inhoudelijk niet op een bijzondere manier aan elkaar verbonden. We zien dan ook geen noodzaak meer om deze twee locaties blijvend aan elkaar te koppelen", laat portefeuillehouder Tanis de gemeenteraad weten in een informatiebrief.

De loskoppeling is al langer de wens van de projectontwikkelaar en tevens eigenaar van het stuk grond aan de Rivierdijk. Zijn project loopt steeds meer vertraging op doordat de plannen voor de locatie Lanser op zich laten wachten.

In november 2013 werd in de Stoeprand een presentatie gegeven over de invulling van beide locaties. Omwonenden bleken daar moeite te hebben met de plannen voor de locatie Lanser, met name met de hoogbouw. Daarom besloot de gemeente het project opnieuw te bekijken. Er is in de tussentijd een informeel comité opgericht om mee te denken over het plan. Inmiddels ligt er een aangepast plan voor de locatie Lanser van ontwikkelaar Adriaan van Erk. Gesprekken tussen de gemeente en de ontwikkelaar zijn gaande. Tanis verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar samen met de gemeenteraad een beslissing te kunnen nemen.

De ontwikkelaar van Rivierdijk 739-743 hoeft hier niet langer op te wachten en kan verder met zijn project. In zijn oorspronkelijke plan voor de locatie staan en aparte garage en drie woningen getekend: een twee-onder-een-kap en een vrijstaande woning. Of dit project in deze vorm financieel nog haalbaar is gaat de ontwikkelaar nu heroverwegen. ,,Het project heeft twee jaar stil gestaan. Maar de markt stond in die tijd niet stil, vertelt Ad Kemp, die als bemiddelaar optreedt tussen de eigenaar/ontwikkelaar en de gemeente.