• De feestelijkheden aan de Rondo.

    BPD Ontwikkeling BV

Proosten op voortgang nieuwbouw Rondo

SLIEDRECHT De kopers van de nieuwe woningen aan de Rondo in Baanhoek-West, Sliedrecht, hebben vrijdag 24 mei kennisgemaakt met hun nieuwe buren en geproost op hun nieuwe huis in wording. De bouw van de dertig woningen type Strauss verloopt vlot. En dat is goed nieuws, vindt ook wethouder Ton Spek (onder andere wonen, milieu & duurzaamheid en openbare ruimte): ,,Veel mensen in Sliedrecht en omgeving staan te springen om een betaalbaar huis, een grotere of juist kleinere woning. Baanhoek-West biedt voor elk wat wils."


Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) hield vrijdag een feestelijk moment op de bouwplaats voor de kopers en andere betrokkenen bij dit project. Samen met wethouder Ton Spek legden de kopers een vloerplaat, waarna alle toekomstige buren met elkaar konden kennismaken tijdens de eerste buurtborrel. Alle dertig woningen type Strauss aan de Rondo zijn verkocht. Ook de omliggende woningen zijn gereed. Op de kop van de Rondo worden de appartementen type Dirigent nog gebouwd; de verkoop hiervan is in volle gang. Tegenover de Rondo, in deelgebied De Eilanden, is BPD gestart met de verkoop van de twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. Kijk voor meer info op www.nieuwbouw-baanhoekwest.nl.
De wethouder is tevreden met de ontwikkelingen in Baanhoek-West: ,,Deze wijk biedt een mooie mix in typen woningen en prijsklasse. Zo komt er eindelijk wat doorstroming op de woningmarkt in Sliedrecht en omgeving. Ook wordt de groep bewoners van Baanhoek-West diverser: starters, doorstromers, gezinnen, stellen, alleenstaanden, jongere en oudere mensen, kopers en huurders. Dat maakt Baanhoek-West tot een interessante wijk met een goede sfeer."
Veel jonge mensen uit Sliedrecht en omgeving kiezen voor een betaalbaar huis of appartement in Baanhoek-West. De winkels zijn dichtbij, er zijn veel goede openbaar vervoerverbindingen en ook de nabijheid van de A15 maakt deze wijk aantrekkelijk. In deze wijk kennen de bewoners elkaar, er heerst een gemoedelijke sfeer en de kinderen kunnen lekker buiten spelen. Tenslotte is Baanhoek-West een duurzame wijk waar de nieuwste woningen zeer energiezuinig zijn.