• Archief BDU

Provincie: DuPont dicht tot veiligheid is gegarandeerd

DORDRECHT (ANP) Chemiebedrijf DuPont in Dordrecht mag twee productielijnen in de zogeheten Delrin-fabriek niet opstarten totdat het bedrijf heeft aangetoond dat voldoende is gedaan om de fabriek veilig te kunnen laten werken. Dat zegt de provincie Zuid-Holland dinsdagavond. Ook zegt de provincie dat het toezicht wordt verscherpt met onder meer extra (on)aangekondigde inspecties.

Bij DuPont was maandagavond opnieuw lekkage van het kankerverwekkende formaldehyde. Dinsdag overdag legde het bedrijf daarom de productielijnen in de fabriek al stil, onder druk van de provincie.

De lekkage van maandag was niet de eerste bij DuPont; op 10 en 12 augustus waren er ook twee incidenten met formaldehyde. Volgens de provincie is berekend dat tussen 10 en 12 augustus 2730 kilo formaldehyde weggelekt is. De formaldehyde wordt door DuPont gebruikt bij de productie van de kunststof Delrin.

Wethouder Hanny Visser meldde dinsdagavond de Sliedrechtse gemeenteraad dat de productielijn niet herstart mag worden voor het onderzoek is afgerond.