Pure, onvervalste rock en blues

SLIEDRECHT Sliedrecht Bruist houdt vanavond, zaterdag 30 januari, weer haar jaarlijkse muziekfestival Rock & Blues in De Lockhorst. De Stichting heeft voor een line-up kunnen zorgen waarmee veel muziekliefhebbers aan hun trekken komen. Met Jacco Boganen, The Heat, Bas Paardekooper en Die Mannschaft.

,,Met deze line-up zijn we weer teruggekeerd naar de basis. Geen andere genres of populaire uitstapjes, maar alleen pure, overvalste rock en blues van hoog niveau", licht Adrie Stuij, voorzitter van Stichting Sliedrecht Bruist, toe. De stichting hield het eerste Rock&Blues-festival in 2011. De avond, ook toen in De Lockhorst, was een groot succes en vormde de basis voor Stichting Sliedrecht Bruist. ,,We zijn destijds opgericht om Sliedrechtse bands en andere muzikale talenten een podium te bieden. Inmiddels organiseren we veel meer evenementen in Sliedrecht. Wereldlichtjesdag, Koningsconcert, Sliedrecht 's got talent, de podia op het Baggerfestival en de Late Summer Fair, enzovoort. Maar de Rock&Blues-avond blijft voor ons heel belangrijk. Een jaarlijks hoogtepunt", aldus Stuij.

Ook dit jaar is de brijdrage van Sliedrechtse muziektalenten weer groot. Jacco Boganen trapt om 20.00 uur af. Hij zorgt, samen met zijn leerlingen, voor een denderende drumshow. The Heat betreedt om 20.30 uur het podium in De Lockhorst. De Sliedrechtse rock&blues-band van Ap Paap (gitaar en zang), Willem Lavooy (drums en zang) en Nico Kraaijeveld (bas) is voor veel menigeen al lang geen onbekende meer. Al sinds de jaren 80 is het trio op diverse evenementen in het dorp en in de regio gesignaleerd. Het repertoire bestaat uit een mix van Cream-songs, zoals Politician, Swlabr en eigen werk.

Dé publiekstrekker van de avond komt niet uit Sliedrecht maar kan in het Baggerdorp op een grote schare fans rekenen: Bas Paardekooper and the Blew Crue. Paardekooper speelt vanaf 22.00 uur covers van onder meer Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa, Jimi Hendrix en natuurlijk eigen werk van de drie albums van de band.

Die Mannschaft mag de avond afsluiten vanaf 23.30 uur. Deze Sliedrechtse coverband speelt covers uiteenlopend van Bruno Mars tot Motorhead en alles wat daar tussen zit: U2, Chili Peppers, Bush, Queen, Metallica, Tina Turner en The Offspring bijvoorbeeld.

De kaarten à 10,00 euro zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn en Primera Sliedrecht aan het Winklerplein en Frima De Vries aan de Kerkbuurt. Of aan de deur bij De Lockhorst op de avond zelf.