Raadspraat

Volksvertegenwoordiger

Een van de eerste lessen die ik tweeënhalf jaar geleden als kandidaat-raadslid leerde was die van de rollen van een raadslid. Als raadslid ben je kadersteller, volksvertegenwoordiger en controleur. In de praktijk houdt dit bijvoorbeeld in dat de gemeenteraad bepaalt wat voor soort huizen er gebouwd worden op de locatie Lanser en hoe duur het project mag worden. Dat zijn de kaders. Als volksvertegenwoordiger houden we onze voelsprieten in de ontvangstand, om signalen op te vangen. Welke bebouwing willen de buurtbewoners, wat is de wens van de Historische Vereniging? Waar mogelijk brengen we die verhalen in de raadzaal naar voren. En straks, als Locatie Lanser is ingericht, onderzoeken we of het plan is uitgevoerd zoals we hadden afgesproken met elkaar. Daar is dan de derde rol: die van controleur.

Ieder fractielid heeft wel een rol die hem of haar het beste ligt. Voor mij is dat die van volksvertegenwoordiger. Ik kom zo in contact met nieuwe mensen, het brengt me op nieuwe plaatsen en het leert mij om met andere ogen in mijn dorp rond te kijken. Ik vind het mooi als mensen mij weten te vinden met vragen en voorstellen en willen weten waarom onze fractie besluiten heeft gesteund, of juist niet.

Als fractie SGP-ChristenUnie gaan we zo nu en dan met onze blauw-oranje caravan de straat op. We zijn dan heel zichtbaar aanwezig en kunnen aan voorbijgangers uitleggen wat we doen in dat mooie raadhuis aan de haven. Nu nodigen wij u en jou uit om bij ons langs te komen in datzelfde raadhuis. Op woensdag 20 april gaan we op een interactieve bijeenkomst terugkijken en vooruitblikken op ons werk voor u, voor jou, voor Sliedrecht. Informatie staat op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sgpcusliedrecht/.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd. Ik zie ernaar uit!

Ria de Mul

Raadslid SGP-ChristenUnie Sliedrecht