• Henny Jansen

Rabobank gaat geldautomaten extra beveiligen tegen plofkraken

SLIEDRECHT Rabobank Merwestroom treft extra veiligheidsmaatregelen bij hun geldautomaten. In de afgelopen periode is in het land het aantal plofkraken bij geldautomaten sterk toegenomen. Plofkraken zijn een gevaar voor de omgeving van de geldautomaat, ook een mislukte poging zorgt vaak voor schade aan gebouwen.

De veiligheidsmaatregelen betreffen de geldautomaten op de Drijverschuit en de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam, de Dorpsstraat in Molenaarsgraaf en de afstortautomaat op het Bonkelaarplein in Sliedrecht. De buitengeldautomaat op de Drijverschuit wordt afgesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. De automaten in het voorportaal aan de Peulenstraat, de Dorpstraat en het Bonkelaarplein zijn ook afgesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. Het afstorten via de sealbagautomaten blijft wel 24 uur per dag mogelijk.

,,Sinds vorig jaar worden de banken in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Niet alleen geeft dit veel overlast en financiële schade, maar zijn deze plofkraken een gevaar voor de omwonenden. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen", zegt Huub Haarlemmer, directievoorzitter.