• Michael: 'Top dat zoveel vrijwilligers, en bedrijven willen meewerken aan Knots.'

    Jan Wieman

KNOTSweek komt er weer aan

SLIEDRECHT Van 26 tot en met 30 augustus is het weer Knotsweek en dit jaar is het thema jungle. Ieder kind van zes tot en met twaalf jaar is in die week welkom op het IJsbaanterrein.

door Jan Wieman

Michael Groen van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) vertelt: ,,Je moet wel van tevoren een kaartje kopen. De voorverkoop van de kaarten is bij Top-1-Toys op het Winklerplein en start maandag 12 augustus. Ook is er op vrijdag 23 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur nog een voorverkoop op het IJsbaanterrein. Kinderen betalen 2,50 euro per dag, een weekkaart kost 11 euro."

Aan Knots wordt elk jaar deelgenomen door minstens 550 kinderen per dag. Het grootste jaarlijkse kinderevenement van Sliedrecht dat altijd doorgaat kent verschillende onderdelen: sport en spel, creativiteit, techniek en natuurlijk het Huttenbouwspektakel. Maar dat is nog lang niet alles, want op woensdag is er een grote vogelshow (daar moet het wel goed weer voor zijn om de vogels te beschermen), op donderdag rijdt de huifkar weer rond en op vrijdag wordt een groot springkussen geplaatst. Er is dus weer veel te doen bij Knots. Drinken en versnaperingen zijn tegen een klein prijsje op het terrein te koop.

Knots wordt, hoe kan het ook anders, breed gedragen door de Sliedrechtse gemeenschap. Er werken 70 vrijwilligers aan mee maar dat kunnen er nog wel wat meer worden. Michael zou dus graag zien dat zich nog meer mensen aanmelden, dat kan via michael@sojs.nl. ,,We zouden nog wel graag wat sponsors erbij willen hebben", zegt Michael. ,,Gelukkig hebben al een aantal bedrijven en particulieren meegedaan aan onze 'Knotsgekkie'-actie maar het zou fijn zijn als zich er meer aanmelden. Voor € 25,- kun je al mee doen met de stickeractie en voor € 50,- kun je zelfs een hut in het huttendorp adopteren dan komt je naam op de hut te staan. Bij de ingang van het terrein plaatsen we een bord met daarop alle sponsoren van Knots."

Er zijn al mensen en bedrijven die Knots een warm hart toedragen en dus geld, hun diensten of materiaal beschikbaar stellen, zo kunnen kinderen een week lang spelen.