• Archief BDUmedia

Regels voor afsteken vuurwerk

SLIEDRECHT Op oudejaarsdag mag alleen vuurwerk afgestoken worden vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 2.00 uur. Buiten deze tijden is het verboden en wordt bij het afsteken een boete geriskeerd. De gemeente vraagt haar inwoners het gebruik van zwaar (illegaal) vuurwerk te melden. ,,Ook dit jaar is er zwaar vuurwerk in omloop. Vaak is dit vuurwerk net zo zwaar als explosieven. Als dit vuurwerk wordt afgestoken kunnen de gevolgen enorm zijn. Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk dan kunt u dit melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook vragen wij ouders alert te zijn op het bezit van zwaar vuurwerk bij hun kinderen", meldt de gemeentewoordvoerder.

Om vernielingen te voorkomen zijn alle afvalbakken afgesloten. De bakken bij winkels worden direct voor oud en nieuw afgesloten. Alle ondergrondse containers zijn van oudejaarsdag tot en met nieuwjaarsdag afgesloten.

Kerstbomen en vuilniszakken vuurwerkafval kunnen op woensdag 6 januari tussen 13.30 en 15.30 uur ingeleverd worden bij Medisch Centrum Baanhoek West, de Merwebolder, Bonkelaarplein, Sporthal De Stoep, parkeerterrein appartementencomplex Arcadia (IJsbaan). Per ingeleverde kerstboom en/of volle zak vuurwerkafval krijgt de bezorger € 0,50.