• Overeenkomst respijtzorg

    G. Tieman

Respijtzorg mogelijk bij Hof van Sliedrecht

[SLIEDRECHT Wethouder Hanny Visser-Schlieker van de gemeente Sliedrecht en directeur-bestuurder Geert Tieman van Hof van Sliedrecht tekenden vorige week een overeenkomst voor respijtzorg.

Dankzij deze samenwerkingsovereenkomst is het voor inwoners van Sliedrecht mogelijk om tijdelijk binnen Hof van Sliedrecht te logeren en gebruik te maken van de voorzieningen, in het kader van mantelzorgondersteuning. Ook is tijdelijk verblijf mogelijk in de periode van revalidatie na bijvoorbeeld een knie- of een heupoperatie.

Geert Tieman vindt het mooi dat Hof van Sliedrecht hieraan kan meewerken. ,,Hof van Sliedrecht kan op deze manier een bijdrage leveren aan een maatschappelijk probleem. We boden in feite al tijdelijk verblijf. Nu kan het ook met ondersteuning door de gemeente, als respijtzorg vanuit de Wmo. Daardoor is tijdelijk verblijf binnen Hof van Sliedrecht nu voor een grotere groep inwoners van Sliedrecht mogelijk", aldus Tieman.

Hof van Sliedrecht biedt comfortabele en stijlvolle appartementen voor senioren. De bewoners hebben de beschikking over tal van faciliteiten die het leven veraangenamen. Bewoners leven volledig zelfstandig in een gezellige en veilige omgeving, omringd door bewoners met een vergelijkbare levenservaring. Wie incidenteel of blijvend zorg nodig heeft, krijgt die gewoon in het eigen appartement. Zowel voor het wonen als de services en faciliteiten hanteert Hof van Sliedrecht gunstige tarieven.