• Zo komt de Kerkbuurt-Oost er als het aan B&W ligt nog steeds uit te zien.

    Gemeente Sliedrecht
  • Zo komt de Kerkbuurt-Oost er als het aan B&W ligt nog steeds uit te zien.

    Gemeente Sliedrecht
  • Zo komt de Kerkbuurt-Oost er als het aan B&W ligt nog steeds uit te zien.

    Gemeente Sliedrecht

RHO adviseert openstelling voor verkeer Kerkbuurt-Oost

SLIEDRECHT Adviesbureau RHO raadt de gemeente Sliedrecht aan Kerkbuurt-Oost open te stellen voor auto's. Dat doet het bureau in het rapport 'Kerkbuurt-Oost Sliedrecht Visie Herinrichting', opgesteld in opdracht van de Sliedrechtse gemeenteraad. Het rapport staat als ingekomen stuk op de agenda van de raadsvergadering van aanstaande dinsdag.

Openstelling van het oostelijke deel van de winkelpromenade voor autoverkeer is een vurige wens van het college, maar een doorn in het oog van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt. De raad vroeg het college daarom een onafhankelijk adviesbureau er naar te laten kijken. De experts van RHO onderschrijven in het rapport de visie van het college. ,,Door de auto op een gepaste wijze toe te laten in Kerkbuurt-Oost worden meerdere zaken verbeterd: Het kernwinkelgebied wordt kleiner, beter herkenbaar en logisch opgespannen tussen de winkels van Klein Kleding en de westkop/Kerkstraat. Het oostelijk deel van de Kerkbuurt hoort ook in de toekomst nog steeds bij het centrum maar kan zich beter profileren als een 'eigen' onderdeel ervan, met een andere sfeer, andere winkels en diensten en daarmee een iets andere functie die niet overlapt, maar aansluit bij het centrum. Het geheel wordt beter en dat heeft positieve gevolgen voor het functioneren van beide deelgebieden", aldus de letterlijke conclusie in het rapport.

Begin mei is er een besloten overleg geweest tussen de ondernemers en de gemeente waarbij ook de onlangs aangestelde 'bemiddelaar' Kees de Jongh aanwezig was. In september verwacht het college het raadsvoorstel over de toekomst van de Kerkbuurt te kunnen bespreken met raad.