Robert-Jan den Toom beste voorlezer van Sliedrecht

SLIEDRECHT Robert-Jan den Toom van de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht heeft de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Ook Kim Visser van OBS De Bron uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam als winnaar uit de bus. Beide kinderen gaan door naar de regionale ronde op woensdag 16 maart in Ridderkerk. De landelijke finale is op 25 mei.

De voorronde werd gehouden op zaterdag 13 februari in de bibliotheek Sliedrecht. Leerlingen van twaalf verschillende basisscholen uit Hendrik-Ido-Ambacht, Hoornaar en Sliedrecht namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De jury bestond uit Gerrit Venis (voorleesvrijwilliger, raadslid en oud-wethouder), Marian Slagman (kinderboekenschrijfster) en Liesbeth van Deursen (bibliotheekconsulent).

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.