• The Moonshine
  • The Moonshine

Rockcoverband Axenzion in The Moonshine

SLIEDRECHT De dag voor Hemelvaartsdag wordt in The Moonshine lekker geknald met een bekend Sliedrechts gezicht op het podium. Na een periode van relatieve stilte dook niemand minder dan Ruud de Gruijter spontaan op in de band Axenzion en dat willen allemaal meemaken in The Moonshine.

Axenzion bestaat inmiddels al weer zo'n 10 jaar en werd ooit opgericht door vijf muzikanten uit de buurt van Zevenhuizen. De band speelde altijd al hoofdzakelijk Engelstalige rock en dat is met de toetreding van Ruud zeker niet veranderd. Het repertoire loopt over van de rockklassiekers, waarbij poprock maar ook de stevigere varianten hand in hand gaan. Van Anouk tot U2, van Evanescence tot Pink en van Metallica tot Pearl Jam... Axenzion speelt ze allemaal.

De bandleden van Axenzion lopen al de nodige jaartjes mee op de Nederlandse rockpodia. Naast Ruud bestaat de band uit Peter van Valderen op slaggitaar, Pjotr Velema op bass en Erik Dobbelsteijn op drums. Axenzion wordt compleet gemaakt door frontvrouw Astrid Groot Zevert, die samen met Peter de lead vocals voor haar rekening neemt.

The Moonshine opent haar terras al in de namiddag. In de buitenbar zijn, net als in het café, 4 nieuwe tapkranen geïnstalleerd waaruit, naast een koud normaal pilsje, ook speciaalbieren worden getapt.

De band begint haar eerste set om 21.30 uur en we mogen deze avond langer openblijven dan de reguliere sluitingstijd. De entree gratis.