Samen naar 'The Passion' kijken

SLIEDRECHT The Passion is een spraakmakende, muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Sinds 2011 wordt het gehouden op Witte Donderdag, telkens op een andere locatie. Dit jaar vindt het evenement plaats in Leeuwarden.

The Passion vertelt over de laatste uren van Jezus, zijn dood en zijn opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en de verslaggever. Laatstgenoemde loopt mee in een stoet mensen die een groot wit-verlicht kruis door de stad naar het centrale plein dragen.

The Passion heeft in de laatste jaren een diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat het verhaal scherp afsteekt tegen de tijdgeest van vandaag. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop. Zijn leven, sterven en opstanding is een onuitputtelijke bron van inspiratie en hoop voor velen.

De mogelijkheid bestaat om op donderdag 13 april om 20.30 uur met elkaar de uitzending van The Passion op een groot scherm te volgen in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht, Middeldiepstraat 6.