• Archief BDUmedia

'Sandwichborden niet alsnog toestaan'

SLIEDRECHT Het is niet de bedoeling dat de gemeente alsnog sandwichborden gaat toestaan. Volgens het college van b en w was de gedachte achter het uitbesteden van reclamevergunningen juist om de 'verrommeling' in de gemeente tegen te gaan.

Organisaties die reclameborden willen plaatsen voor hun evenement moeten dit vanaf 1 april bij Center om doen en niet meer via de gemeente. Raadslid Ria de Mul (SGP-ChristenUnie) constateerde daarna dat toch borden op de oude manier geplaatst zijn. Het gaat om reclame van het Kom Erbij-festival en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht.

Volgens De Mul duidde dit op het ontstaan van ongelijkheid. Het college weerlegt dat. De aanvraag van het Kom Erbij-festival is op 17 februari ingediend, dus voor de overeenkomst met Centerom. Geen redenen om dit verzoek te weigeren, aldus het college. SOSJ had een doorlopende vergunning om ook buiten de standaardroutes reclame te maken, maar krijgt door de nieuwe manier van werken met vier vaste reclameplaatsen een alternatief aangeboden.