• Nationaal Park De Biesbosch

Schaapscheerdersfeest in Hollandse Biesbosch

SLIEDRECHT In natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch vindt zondag 4 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats. De schaapskudde van de Hollandse Biesbosch wordt tijdens het evenement van hun wintervacht ontdaan.

Tijdens het Schaapscheerdersfeest wordt de schaapskudde 'zomerklaar' gemaakt. Schaapsherder Huug Hagoort en zijn medewerkers scheren de dikke wintervacht bij de schapen eraf. Daarnaast vertelt hij van alles over zijn schaapskudde. Kinderen kunnen van dichtbij meekijken en vragen stellen aan de schaapsherder. Ook worden er op deze dag demonstraties van spinnen en weven gegeven.

Het evenement vindt plaats bij de boerderij in de Hel- en Zuilespolder. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht kunnen bezoekers een prachtige voorjaarswandeling maken door het weidegebied van de Hel- en Zuilespolder. De route wordt met pijlen aangegeven. Het is ongeveer een kilometer lopen en ook per rolstoel bereikbaar. Ook is het op deze dag mogelijk om met de Grienduil-pont naar de boerderij te varen voor 1 euro per persoon enkele reis.

Het Schaapscheerdersfeest is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.biesboschcentrumdordrecht.nl of neem contact op met Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T. 078 770 53 53 , info.biesbosch@dordrecht.nl.