• Schoonmaakspullen voor struikelstenen

    Richard van Hoek

Schoonmaakkistjes voor Struikelstenen uitgereikt

SLIEDRECHT Stichting Struikelstenen heeft maandag schoonmaakkistjes uitgereikt aan leerlingen van de Calvijnschool, het Griendencollege en de Oranje Nassauschool. Voorzitter Rien Visser sprak de aanwezige scholieren en hun leerkrachten toe. Hierna hield Burgemeester Van Hemmen een kleine toespraak om vervolgens in zijn rol als lid van het Comité van Aanbeveling de kistjes uit te reiken. Het schoonmaakkistje voor de Prins Willem Alexanderschool werd later op de middag uitgereikt. Ook daar waren 45 leerlingen aanwezig.

De kistjes zijn gevuld met het benodigde materiaal om de kleine monumentjes te onderhouden. Elke school krijgt een aantal vaste stenen voor zijn rekening.

Momenteel liggen er zo'n twintig stenen door Sliedrecht verspreid en volgens de planning zullen daar in het derde kwartaal van dit jaar nog elf bij komen. Ook is de stichting bezig met de implementatie van een app, zodat geïnteresseerden binnenkort een vooraf vastgestelde route kunnen lopen langs de Struikelstenen en via deze app achtergrondinformatie kunnen opvragen over elke steen.

Meer informatie over Stichting Struikelstenen Sliedrecht is te vinden op www.struikelstenensliedrecht.nl.