SGP-CU pleit voor Sliedrechtpas

SLIEDRECHT De SGP-ChristenUnie wil een Sliedrechtpas invoeren. Elke Sliedrechter kan deze pas kopen en daarmee met korting, of soms gratis, meedoen aan activiteiten op het gebied van onder meer sport en cultuur. Mensen met een minimum inkomen kunnen zo'n pas gratis via de gemeente verkrijgen.

De fractie hield haar pleidooi voor zo'n pas dinsdagavond in de gemeenteraad. ,,Onderzoek heeft uitgewezen dat armoede ook in Sliedrecht de afgelopen jaren is toegenomen. Kan er dan nog sprake zijn van een "mooi Sliedrecht"? Naar onze overtuiging niet. Daarom zouden we graag extra aandacht en middelen vrij willen maken om juist deze zwakke groep uit de samenleving te ondersteunen." De SGP-CU denkt hierbij aan de invoering van een Sliedrechtpas. ,,Doordat iedereen de pas kan kopen is het niet zo dat anders zien dat een je minimum inkomen hebt, als je met de pas betaalt. Dat is essentieel omdat er nog steeds een taboe is op armoede."

het voorstel werd door alle partijen in de gemeenteraad gesteund. Wethouder Hanny Visser zegde de raad toe in het najaar met een voorstel tot invoering van de Sliedrechtpas te komen. Het fenomeen is niet nieuw: Rotterdam bijvoorbeeld werkt al jaren met succes met de Rotterdampas.