• Picasa

SGP Sliedrecht viert 100 jaar SGP en trakteert

SLIEDRECHT Na afloop van de vergadering in het gemeentehuis werd door Peter Hoogendoorn, voorzitter van SGP-Sliedrecht, de jubileumglossy van de SGP aan burgemeester Van Hemmen overhandigd. Ook in Sliedrecht wordt een beetje meegevierd met '100 jaar SGP' in Nederland. Hoogendoorn: ,,We mogen dit jaar het 100-jarig jubileum vieren, maar de Bijbelse politiek waar de SGP al die jaren voor stond, kan gerust nog eens 100 jaar mee."

De SGP is in 1918 opgericht in Middelburg, maar ook in Sliedrecht heeft zij haar historie liggen. De welbekende Bas van der Vlies die jarenlang de fractievoorzitter was van de Tweede Kamerfractie, is geboren in Sliedrecht.

In de glossy zijn onder meer interviews te vinden met SGP'ers en niet-SGP'ers, zoals voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers. Zij noemt de SGP weliswaar een kleine partij, maar wel een partij die door de manier van politiek bedrijven 'gezag uitstraalt'.

Politici van links tot rechts feliciteren de partij met haar jubileum. Minister-president Mark Rutte over de SGP: ,,Al honderd jaar de waan van de dag voorbij, dat is een felicitatie waard!" Het blijft niet bij de symbolische overhandiging aan burgemeester Van Hemmen, want alle raadsleden, wethouders en steunfractieleden krijgen een jubileumglossy cadeau. Want, wie jarig is, trakteert.

De glossy is via de webshop van de SGP te bestellen: webshop.sgp.nl/producten/glossy-100-jaar-sgp/122.