• ChristenUnie-SGP Sliedrecht

SGP-Tweede Kamerlid bezoekt Waardeburgh

SLIEDRECHT Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid SGP heeft vorige week, samen met wethouder Hans Tanis een werkbezoek gebracht aan stichting Waardeburgh.

Na een toelichting gekregen te hebben over de landelijke ontwikkelingen in de zorg, en de gevolgen hiervan voor de regio, door Albert Tahapary manager bij Waardeburgh, werd vervolgens een bezoek gebracht aan Huize Overslydrecht. Op locatie vonden diverse gesprekken plaats met bewoners en personeelsleden. Ook de huidige stand van zaken van de verbouwing werd bekeken, per afdeling wordt het interieur aangepast aan de wensen van deze tijd. Tahapary: ,,De eerste reuslatten zijn zeer bemoedigend, zowel van de bewoners als de familie horen we veel positieve reacties." Bisschop is onder de indruk van de betrokkenheid van het personeel: ,,Het is mooi om te zien dat door de verbouwing het leefklimaat verder verbetert, wat de bewoners ten goede komt. Ook de inzet van de vele vrijwilligers is schitterend om te zien. We hebben een dame gesproken die juist deze week maar liefst 50 jaar als vrijwilliger actief is, wel vijf dagen per week. We hoorden dat Waardeburgh maar liefst 600 vrijwilligers heeft, daar mogen ze trots op zijn. Schitterend om de betrokkenheid van deze mensen te zien!"

Uiteraard werd ook gesproken over de werkdruk in de zorg, de administratieve last en de relatie met het zorgkantoor en de zorgverzekeraars. Bisschop: ,,Ik ga deze ervaringen delen met mijn collega in de fractie, hier kunnen we echt wat mee. Een van onze thema's waar we regelmatig aandacht voor vragen in de Kamer is namelijk de vermindering van bureaucratie."