• Aankomst Sinterklaas

    Richard van Hoek Fotografie
  • José Kraaijeveld
  • José Kraaijeveld

Sint arriveert in Sliedrechtse haven

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag kwam de Goedheiligman weer aan in de haven van Sliedrecht. Onder een strak blauwe lucht trok hij met zijn gevolg langs de in groten getale aanwezige kinderen met hun families en werd op het bordes van het raadhuis officieel welkom geheten door Burgemeester Bram van Hemmen. Het bordes bleek sterk genoeg te zijn om Sinterklaas en zijn Pieten, de burgemeester en zelfs de politie te kunnen dragen!

door: José Kraaijeveld

Onderweg naar de Sintshows in sporthal de Stoep opende Sint met zijn Maxisleutel de speciaal voor hem ingerichte slaapkamer op de Kerkbuurt. Hij stalde er zijn reiskoffers en probeerde zijn matras eventjes uit. Na de lange reis vanuit Spanje voelde het bed heerlijk aan, maar er was helaas voor hem geen tijd om een dutje te doen. De komende weken is deze slaapkamer van Sinterklaas dagelijks van buiten naar binnen te bezichtigen. Het pand, beschikbaar gesteld door Waltmann makelaars, is te vinden op Kerkbuurt nummer 100.

In De Stoep was het ook dit jaar weer een drukte van belang. Tijdens twee uitverkochte Sintshows werd in The Voice of Piet de beste kandidaat gekozen. En jawel, Piet won! Ook kwam het helemaal goed met de staf en gingen de aanwezige kinderen met een tasje vol presentjes voldaan weer huiswaarts.

Van de aankomst en intocht, de opening van de Sinterklaasslaapkamer én de Sintshows heeft MerweTV opnamen gemaakt. Deze zijn op het YouTube-kanaal van MerweTV terug te vinden.

De directe links hiervoor zijn:

https://www.youtube.com/watch?v=7y58_69NY0w

https://www.youtube.com/watch?v=sf7CeLPzcm4