Sinterklaas en het puzzelslot

SLIEDRECHT Sinterklaas heeft na een extra vakantie weer frisse moed om er met de kinderen in Sliedrecht weer een groot feest van te maken. De Baron en zijn mannen zitten achter slot en grendel dus die kunnen geen roet in het eten gooien. Sinterklaas wil toch alle problemen die er de laatste jaren waren proberen voor te blijven. Dit keer heeft hij een heel goed plan!

Hoofdpiet probeert uit vissen wat de Sinterklaas heeft uitgedokterd, maar de Sinterklaas geeft aan dat niemand zich zorgen hoeft te maken. Hij heeft Pakjespiet, Boekenpiet en Stafpiet de opdracht gegeven om alle cadeautjes ingepakt in de cadeaukamer te laten. Waarom dat nu is mochten de Pieten niet vertellen. Wel konden ze vertellen dat Sinterklaas de hulp van de kinderen van Sliedrecht nodig heeft, want anders zou het toch nog mis kunnen gaan. Wat zou er dan toch nog mis kunnen gaan?

In de keuken van het kasteel van Sinterklaas ruikt het weer als vanouds naar gebakken suikergoed, de "Fantastico" pepernoten en nog veel meer lekkers. Als we stiekem in de keuken kijken zien we iets verrassends. Is Bakkerspiet afgevallen? Is hij gekrompen? Nee, dat is het allemaal niet! Bakkerspiet loopt er ook, maar er loopt ook een Bakkerspietje! Een klein mannetje met het zelfde pak aan als Bakkerspiet, allen de helft kleiner!. Ze lopen een beetje tegen elkaar te brommen. Het lijkt wel of ze niet duidelijk krijgen wie nu het lekkerste bakt.

Nadat ze bijna ruzie met elkaar kregen grijpt Sinterklaas in. Hij stelt voor om de keuken in tweeën te delen, zodat ieder zijn eigen deel heeft. Dat is een goed idee! Helaas had Sinterklaas niet kunnen weten dat de Bakkerspieten echt elkaars concurrenten zouden worden. Zodra ze weer wat nieuws hadden gemaakt moesten alle Zwarte Pieten en Sinterklaas het proeven. Sinterklaas vond het nu echt welletjes en stelde voor om de Zwarte Pieten met rust te laten, want alle karweitjes moesten echt wel klaar zijn voor het vertrek met de Stoomboot naar Nederland. Sinterklaas had de oplossing gevonden. De kinderen van Sliedrecht moesten maar kiezen wie nu van de twee het lekkerste kan bakken. Ze moeten dan wel samen alle pepernoten bakken, want een intocht zonder pepernoten dat kan toch ook niet. Tijdens de show moeten de Bakkerspieten dan maar laten zien wat ze werkelijk kunnen.

De stoomboot was in gereedheid gebracht voor vertrek naar Nederland, behalve de cadeautjes was alles aan boord. Sinterklaas sprak de Zwarte Pieten toe om naar de cadeautjeskamer te komen. En daar stond een hele grote kist. Alle cadeautjes moesten in deze kist en dan ging hier een puzzelslot op. Dit slot was gemaakt door een Puzzelslotenexpert. Sinterklaas wilde er zo voor zorgen dat niemand de cadeautjes zou kunnen stelen. Niemand mocht de code weten van het slot en door middel van een puzzel zou je het slot open kunnen maken. De Puzzelstukken zouden vanzelf ergens te voorschijn komen had de Puzzelslotenexpert afgesproken met Sinterklaas.

De cadeautjes zaten in de kist. Het slot zat erop en nu kon de grote kist aan boord van de stoomboot. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten konden op weg naar Nederland. Vraag blijft wel of iemand dat slot nog wel open kan krijgen en hoe zou het aflopen met de bakwedstrijd tussen Bakkerspiet en Bakkerspietje?

INTOCHT Kelly heet alle kinderen in Sliedrecht welkom en iedereen is in blijde afwachting van Sinterklaas. Terwijl Kelly met de kinderen bezig is geeft ze aan dat ze wel eens op de autosteiger zou willen kijken of alles daar in orde is. Je moet er niet aan denken dat er iets met Sinterklaas of één van de Pieten gebeurt bij het afstappen. Dan ziet Kelly aan het einde van de auto steiger iemand liggen onder een deken. Het is Anja van MerweRTV. Zij wilde op tijd zijn voor de aankomst en is in slaap gevallen, maar omdat het zo koud was heeft ze een deken over zich heen getrokken dat aan de reling hing. Dan ziet Kelly dat er wat op de deken staat. Ze lopen naar het podium en laten het zien aan de kinderen. Zou dit iets te maken hebben met de Puzzelslotexpert? Kelly geeft aan dat Anja maar weer gauw aan de slag moet gaan voor MerweRTV, want vanavond moet iedereen het kunnen terug zien op de TV.

Sinterklaas komt aan met de Stoomboot in Sliedrecht en zal ontvangen worden door de burgemeester en Kelly. Op het podium wordt de Sinterklaas gevraagd hoe de reis is geweest en dat er in de krant heeft gestaan dat Sinterklaas een oplossing had gevonden voor het probleem dat vorig jaar de cadeautjes waren gestolen. De Sinterklaas laat de grote kist zien waar de cadeautjes in zitten en vertelt dat er een Puzzelslotexpert een Puzzelslot op de kist heeft gezet en dat het slot alleen open gaat als de puzzel wordt opgelost. Kelly en de burgemeester vragen zich af hoe de puzzel dan moet worden opgelost. Sinterklaas zegt dat de Puzzelslotenexpert heeft gezegd dat de puzzelstukken vanzelf ergens tevoorschijn zouden komen. We moeten dus goed rondkijken en afwachten wat er gaat gebeuren.

Dan is Kelly ook nog wat opgevallen. Er is een Bakkerspiet en een Bakkerpietje! Sinterklaas zegt dat er een soort van wedstrijdje is tussen Bakkerspiet en Bakkerspietje. Wie nu de lekkerste pepernoten, spekkies en het suikergoed bakt. De kinderen van Sliedrecht mogen natuurlijk proeven en tijdens de intocht zullen beide hun eigen gebakken producten laten proeven.

De intocht verloopt zoals hij altijd verloopt naar het gemeentehuis en hier zal het ontvangst zijn van de burgemeester.