Sinterklaasshows in sporthal De Stoep

SLIEDRECHT Tien jaar geleden werd Stichting Evenementen Sliedrecht (SES) opgericht om de Sinterklaasintocht veilig te stellen. Toen is de stichting ook gestart met Sinterklaasshows op de middag van de intochtdag. Eén van de bestuursleden vertelt: ,,Er werd heel klein begonnen in de brandweerkazerne en daar waren we erg trots op. Er bleek veel belangstelling voor de shows te zijn, dus we verhuisden naar het theater van de Lockhorst. Al snel waren deze shows uitverkocht. Het Griendencollege bood een grotere ruimte die we voor één dag om mochten bouwen tot een theater. Het succes van deze shows bleef ook niet uit. Na enkele jaren is er een ware run op kaarten voor de shows ontstaan, vorig jaar waren de 1200 beschikbare kaarten binnen twee uur uitverkocht."

Dit succes is ook het gemeentebestuur van Sliedrecht niet ontgaan. Stichting Evenementen Sliedrecht heeft de gemeente gevraagd naar een grotere zaal en de gemeente bood sporthal De Stoep aan. Tijdens de twee shows die op zaterdag 14 november in De Stoep plaatsvinden, kunnen 2000 bezoekers genieten van een middag met de Sint en alle Pieten.

Stichting Evenementen Sliedrecht heeft, door de samenwerking met Stichting Sliedrecht Cultuur, de shows altijd gratis kunnen houden. Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat moet ook zo blijven, meent zij. Daarom heeft de organisatie ook dit jaar besloten dat er per kind maximaal één volwassene als begeleiding mee kan. Zo kunnen er zoveel mogelijk kinderen komen. Groei heeft ook zijn nadelen, de fotoshoot met Sinterklaas is helaas komen te vervallen.

Kaarten voor de shows zijn vanaf maandag 9 november gratis te verkrijgen bij Intratuin, Prisma 200 (Vanaf 9.30 uur), La Bonnière, Burg Winklerplein 37 (vanaf 13.00 uur). De mensen die op maandag niet in de gelegenheid zijn om kaarten te halen kunnen die dinsdag 10 november vanaf 9.00 uur halen bij Fa de Vries, Kerkbuurt 25 (op is op). Actuele informatie over de intocht en shows is te vinden op www.sinterklaassliedrecht.nl of de Facebookpagina van Stichting Evenementen Sliedrecht.