Skeelertocht door de regio

SLIEDRECHT Een heerlijk rondje skeeleren langs de allermooiste plekjes in de Alblasserwaard? Iedereen die kan skeeleren kan deelnemen aan deze skeelertoertocht die Skeelervereniging Sliedrecht op zaterdag 26 mei houdt.

De routes gaan over gladde, en zoveel mogelijk verkeersluwe, wegen en zijn te volgen via duidelijke pijlen en routebeschrijving. Er is een gezamenlijke tocht van 10 kilometer die uitermate geschikt is voor kinderen/gezinnen. Daarnaast zijn er drie individuele tochten: 20, 50 en 70 kilometer. Deze gaan langs de Merwede en door het prachtige landschap van de Alblasserwaard.

Bij de stempelposten kan er op eigen gelegenheid gegeten of gedronken worden. Tijdens de tocht verzorgt de organisatie eenmalig een versnapering en drinken. De tochten worden afgesloten met een aandenken.

De tochten gaan in principe altijd door, onafhankelijk van het weer. Kijk bij twijfel op https://www.facebook.com/SkeelerverenigingSliedrecht/ of www.skeelerverenigingsliedrecht.nl.

Bij de kinder/gezinstocht van 10 kilometer rijden deelnemers samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish. Deze start om 10.00 uur.

De 25, 50 en 70 kilometer zijn tochten die op individuele basis gereden kunnen worden. Om 10.00 uur worden deze afstanden met een startschot geopend. Er kan tot uiterlijk 11.00 uur gestart worden. Gestart wordt vanaf de skeelerbaan aan de Lijsterweg 60 in Sliedrecht.

Kosten zijn 3,50 euro voor de jeugd (tot en met 15 jaar) en 7,50 euro voor volwassenen. Inschrijven op de dag zelf op de baan in Sliedrecht. Gepast betalen moet.

Overige informatie: De tochten worden gereden op eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht. Overige beschermmaterialen worden sterk aangeraden. Minderjarigen kunnen alleen met toestemming van de gezaghebbende deelnemen. Fietsers en steppers mogen ook meedoen. Voor meer info: toeren@skeelerverenigingsliedrecht.nl of 0638306715.