• PETER FARLA
  • PETER FARLA
  • PETER FARLA
  • Guus Koenders

Skeftum! in The Moonshine

SLIEDRECHT Het nieuwe live-muziekseizoen 2018-2019 gaat weer van start zaterdag met niemand minder dan de Dordtse band Skeftum! Deze band zetten tijdens Bevrijdingsfestival het Dr. Langeveld even op z'n kop. The Moonshine, die deze band regelde voor 5 mei, had Skeftum! ook al vastgelegd om op het podium van The Moonshine op te treden, en zaterdag om 21.30 uur is het zo ver.

Op Bevrijdingsdag gaf één van Dordrechts aller populairste bands al een dik visitekaartje af in Sliedrecht en konden we ervaren waarom deze band op verschillende edities Big Rivers steevast een plein tot het randje weet te vullen. Skeftum! heeft aan de andere kant van de Merwede dan ook een meer dan serieuze reputatie opgebouwd.

Na het vuurwerk en lasershow op 5 mei trok de band ook op het Dr. Langeveldplein stevig van leer, ware het met een stevig ingekorte show i.v.m. de eindtijd. Menigeen was het dan ook volledig met elkaar eens dat deze Dordtse formatie eigenlijk veel langer had moeten spelen en dat gaat nu dan ook gebeuren... in The Moonshine.

Met een mix van aanstekelijke nummers weet Skeftum een breed publiek te boeien en ieder optreden tot een groot feest te maken. Covers van onder andere Rolling Stones, Kings of Leon, Robbie Williams, Herman Brood en vele anderen wisselen elkaar af in een show die bruist van de energie. Een speciaal plaatsje in het repertoire van Skeftum! is ingeruimd voor Nederlands grootste rockband ooit, Golden Earring. Het is dan ook niet toevallig dan het stemgeluid van frontman Chris hier en daar doet denken aan een zekere meneer Hay. Het muzikale feest der herkenning wordt compleet gemaakt door de ongekende berg plezier die de band uitstraalt.

De entree is gratis.