Sliedrecht adviseert Roemeense delegatie over ouderenzorg

SLIEDRECHT Een delegatie van Roemeense zorgmanagers verbleef vorige week bij serviceresidentie Hof van Sliedrecht en kreeg allerhande informatie en advies over ouderenzorg. Deze uitwisseling vond plaats in het kader van de stedenband van Sliedrecht met het Roemeense Orastië. Geert Tieman, directeur van Hof van Sliedrecht, vertelt: ,,Vorig jaar zijn we met een

Sliedrechtse delegatie naar Orastië geweest. Daar zagen we met eigen ogen dat er een groeiend probleem is met de ouderenzorg in Roemenië. De welvaart groeit, waardoor de levensverwachting toeneemt. Tegelijk is de zorg in dat land niet berekend op de explosieve groei van het aantal ouderen, en evenmin op het omgaan met bijvoorbeeld dementie. Via de Stedenband is een delegatie van zorgmanagers in de ouderenzorg uit Orastië uitgenodigd om naar Sliedrecht te komen, zodat wij hen wellicht met onze kennis en ervaring enigszins op weg kunnen helpen."

De delegatie was in Sliedrecht van dinsdag 28 juni tot zaterdagochtend 2 juli. Hof van Sliedrecht had voor het verblijf van de Roemenen een aantal van haar appartementen beschikbaar gesteld. De bezoekers gingen naar diverse Sliedrechtse instellingen, waar ze informatie kregen over hoe de ouderenzorg in Nederland is georganiseerd, gestructureerd en gefinancierd.

De Roemeense managers konden op die manier kennis en inspiratie opdoen, waarmee ze in hun eigen omgeving verder aan de slag kunnen. Ook was er tijd ingeruimd voor ontspanning en sightseeing.