• Sliedrecht-VVGZ

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht bereidt zich voor op nacompetitie

Wim van Mourik

t @WimvanMourik1

SLIEDRECHT Selectie en technische staf van Sliedrecht staan voor de zware taak binnen een week de kater van het gemiste kampioenschap te verwerken en mentaal topfit de confrontatie aan te gaan met de tegenstanders in de nacompetitie, namelijk eerste klasser AVV Swift uit Amsterdam en de Zeeuwse hoofdklasser Kloetinge. Komende zaterdag staat voor Sliedrecht de reis naar het Olympiaplein in het zuiden van de hoofdstad op de agenda, waar op het kunstgras van het gelijknamige sportpark onder leiding van scheidsrechter M.J. Kloet om 14.30 uur de aftrap wordt verwacht.

Twee trainingen, waarvan de laatste op donderdagmorgen (in verband met Hemelvaartsdag), staan voor trainer Kees van Loon en zijn technische staf beschikbaar om de koppen van zijn mentaal aangeslagen team weer 'leeg' te krijgen en de confrontatie aan te gaan met de nummer twee uit de eerste klasse B, die zaterdag het kampioenschap verspeelde ten koste van het Woerdense Sportlust'46.

Van Loon realiseert zich terdege de zware taak die hem en zijn team te wachten staat. ,,We moeten zo snel mogelijk scherven rapen en deze teleurstelling verwerken, promotie naar de hoofdklasse hebben wij, hoe dan ook, nog altijd in eigen hand." Het viel een ieder zwaar om zaterdag pal na de 3-3 puntendeling tegen V.V.G.Z. een zuivere analyse te geven voor het bizarre verloop van de wedstrijd. Een flitsende start, waarin Johan Versluis, Dennis Verhoef en Jordy de Jong Sliedrecht binnen een kwartier op een 3-0 voorsprong schoten, verzandde uiteindelijk in een horrorscenario waarin de karaktervolle opponent uit Zwijndrecht nog op gelijke hoogte kon komen. De winst van Heinenoord bij Klundert (1-3) betekende vervolgens de nekslag voor de kampioens-aspiraties van Sliedrecht, dat ondanks twee (!) periodetitels de kampioensschaal aan de neus voorbij zagen gaan. Aanvoerder Stefan van Dam: ,,Veel van hetgeen fout kon gaan, ging dan ook fout: we gingen na de 3-0 teveel achterover hangen, er was geen druk meer op de bal, de linies sloten niet meer aan en wij speelden niet meer als een hecht team."

AVV Swift zit in een soortgelijke mentale dip: het ging als koploper (met één punt voorsprong op Sportlust'46) de laatste speelronde in, maar kwam vervolgens bij het stugge Nootdorp niet tot scoren (0-0). Sportlust'46 profiteerde optimaal en kreeg dankzij een 0-2 zege bij HVC'10 tot eigen verbazing de schaal alsnog in de schoot geworpen. Zo moeten de Amsterdammers voor de derde (!) maal op rij (vorig jaar strandde men op S.H.O.) via de nacompetitie trachten de sprong naar de hoofdklasse te maken.

Derde deelnemer aan de nacompetitie is het Zeeuwse Kloetinge, dat als 12e eindigde in de hoofdklasse en daardoor tot het competitie 'toetje' werd veroordeeld. Afhankelijk van het resultaat van Swift-Sliedrecht brengen de Zeeuwen op zaterdag 23 mei (bij verlies van Sliedrecht) of op zaterdag 30 mei (in geval van winst van Sliedrecht) een bezoek aan sportpark De Lockhorst.