Sliedrecht herdenkt en viert feest

SLIEDRECHT Met een talentenjacht, multicultimarkt, taptoe, lampionnenoptocht, vuurwerk- en lasershow en Bevrijdingsbal viert Sliedrecht op 5 mei op uitbundige wijze de bevrijding. Maar uiteraard niet zonder op 4 mei eerst op waardige wijze stil te hebben gestaan bij de oorlogsslachtoffers.

Dodenherdenking begint traditiegetrouw met een Stille Tocht vanaf het Raadhuis naar de Stationsweg (vertrek 19.43 uur). Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus houdt burgemeester Bram van Hemmen een toespraak. Vervolgens worden de kransen en bloemen gelegd. Met voordrachten van een lid van de Stichting Dijksynagoge, een leerling van het Griendencollege en één van de Anne de Vriesschool wordt de herdenking afgesloten.

Na afloop is er koffie in de recreatiezaal van Overslydrecht.

Donderdag 5 mei wordt de bevrijding gevierd. Vanaf 13.00 uur zijn er activiteiten voor de kinderen met een draaimolen, springkussen, glijbaan en schminken. Op dat tijdstip begint in de muziektent tevens de talentenjacht voor de schooljeugd Sliedrecht's Got Youth Talent. Aanmelden kan nog steeds via: sliedrechtbruist@live.nl.

Na afloop (vanaf 15.30 uur) treedt het jeugdorkest van Crescendo op in de muziektent. De hele middag is er een multicultimarkt op het plein.

TAPTOE

Het avondprogramma begint om 19.00 uur met een grootse taptoe op het Winklerplein. Om 20.30 uur geeft Crescendo een concert aan de Havenstraat. De lampionnenoptocht start om 21.30 vanaf het Winklerplein, waar alle kinderen zich kunnen verzamelen. Begeleid door Wilhelmus' Muziekkorpsen gaat de stoet naar de Havenstraat waar om 22.00 uur de lasershow losbarst die net als vorig jaar eindigt in een vuurwerkspektakel. ,,Onder voorbehoud", waarschuwt Nicole Boer van het organiserend comité 4 en 5 mei. ,,Bij harde wind of broedende vogels moeten we maatregelen nemen. Via de lokale en sociale media houden we iedereen op de hoogte."

Het feest wordt afgesloten met een Bevrijdingsbal van 22.15 tot 23.30 uur met coverband Catch Up in de muziektent op het Langeveldplein.