• Archief

Sliedrecht houdt 'week van de Duurzaamheid'

SLIEDRECHT Volgende week start in Sliedrecht de week van de duurzaamheid. Waar landelijk gekozen wordt voor één dag op 10 oktober, kiest de gemeente ervoor om de hele week duurzame initiatieven uit te lichten. Daarbij worden inwoners, bedrijven en instellingen/verenigingen opgeroepen om hun duurzame initiatief tijdens die week in te sturen om zo te laten zien dat #mooisliedrecht ook #duurzaamsliedrecht is.

Iedere dag van de week besteedt de gemeente aandacht aan een duurzaam project of initiatief in Sliedrecht. Zo starten de week met een bijeenkomst over de groepsaankoop zonnepanelen. Op dinsdag wordt de eerste steen gelegd in de Staatsliedenbuurt, waar het duurzaamheidsproject Warmtenet gaat lopen. Ook is er een bijeenkomst met de gemeenteraad om over de Duurzaamheidsvisie voor Sliedrecht te praten. Dan staat de vraag centraal hoe een duurzaam Sliedrecht in 2050 eruit ziet. Verder heeft ASVZ een kick-off bijeenkomst over zonnepanelen op de daken van hun gebouwen en lichten we de 0-op-de-meter woningen uit in Baanhoek-West.

INITIATIEVEN AANMELDEN Wat gebeurt er nog meer op het gebied van duurzaamheid? Stuur duurzame initiatieven per e-mail voor dinsdagmiddag 10 oktober naar as.dijkstra@sliedrecht.nl. Deze activiteiten worden door de gemeente in de spotlight gezet.