• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Sliedrecht sluit aan bij oplossing voor Kinderpardon

SLIEDRECHT Sliedrecht voegt zich bij meer dan 100 gemeenten die bij de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid pleiten voor een oplossing voor kinderen die langer dan vijf jaar in een asielprocedure verkeren. Op initiatief van de SGP-ChristenUnie, mede-ingediend door D66, is een motie met deze oproep dinsdagavond aangenomen.

De motie roept op om aan te sluiten bij de alliantie van Kinderpardongemeenten die bij de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid pleit voor een oplossing voor de groep kinderen die langer dan vijf jaar in een asielprocedure verkeren, bijvoorbeeld door een meer ruimhartige beoordeling van het meewerkcriterium van het Kinderpardon. Daarbij is het belangrijk dat asielprocedures sneller verlopen, waardoor schrijnende situaties voorkomen worden en kinderen niet in de knel komen.

Indiener Arnoud Spruijt: ,,Wij kunnen ons moeilijk voorstellen hoe kinderen er zich voelen die jarenlang in voortdurende onzekerheid moeten leven over hun toekomst, maar desondanks wel naar school, kerk en sportvereniging gaan. Ik ben blij dat Sliedrecht zich heeft aangesloten bij de Kinderpardongemeenten. Hopelijk heeft deze beweging effect en komt er een structurele oplossing voor kinderen die in een schrijnende situatie zitten."