• Foto: Ab Donker

Sliedrecht sluit kalenderjaar positief af

BAVEL/ SLIEDRECHT Met een 3-1 overwinning op zondag derdeklasser JEKA in het districtsbekertoernooi heeft Sliedrecht een relatief bewogen 2017 afgesloten. De degradatie uit de hoofdklasse, het besluit van de gemeenteraad om definitief groen licht te geven voor het Recreatief Knooppunt en het omstreden besluit om het contract met hoofdtrainer Langerak niet te verlengen, zijn drie willekeurige hoofdpunten uit een kalenderjaar, dat niet zomaar zonder slag of stoot voorbij is gegaan.

door Wim van Mourik

Sliedrecht zette de opmars in de eerste klasse C voort, door zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen GRC-14 met ruime cijfers te winnen: 1-4. Wellicht enigszins geflatteerd omdat de Brabantse gastheer het de mannen van trainer Langerak wel degelijk lastig wisten te maken. Een omstreden afgekeurde goal van de thuisclub leidde in de 15e minuut onmiddellijk de tegenaanval in, waaruit Manucho Adelino met een lage schuiver wist te scoren (0-1). Het opportunistisch en met veel inzet spelend GRC liet de beoogde tactiek niet varen en bleef fel jagen op het succes, dat vlak voor rust tot de gelijkmaker leidde van Köksal (1-1). Ook na rust een zelfde spelbeeld, dat Sliedrecht echter doorbrak door na ruim een kwartier middels Luciano van Harlingen en Dennis Verhoef tweemaal toe te slaan. GRC-14 bleef jagen op de laatste strohalm, maar kreeg in de slotminuten het deksel op de neus, toen Ahmed Kelifa een gestopte strafschop in de rebound alsnog tegen de touwen schoot (1-4).

Om ook in het bekertoernooi verder actief te blijven diende Sliedrecht afgelopen dinsdagavond aan de Beukenlaan in Bavel de strijd aan te binden met JEKA, koploper in de derde klasse van het zondagamateurvoetbal. De Brabanders hadden wellicht hun ogen de kost gegeven in de eerdere wedstrijd van Sliedrecht tegen GRC-14, want ook zij trachtten door vroeg storen Sliedrecht uit balans te brengen. Sliedrecht wist daar door goed positie spel efficiënt onderuit te spelen en plaatste zich door drie treffers van aanvoerder Sjoerd van der Waal voor de vierde ronde van het districtsbekertoernooi.

Voorlopig blijft de competitie-agenda leeg, de winterstop duurt tot zaterdag 3 februari wanneer De Merino's op bezoek komt op sportpark De Lockhorst.