Sliedrecht Sport legt beachvolleybalvelden aan bij SLTC

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport is bezig met de aanleg van twee beachvolleybalvelden op het terrein van tennisvereniging SLTC aan de Sportlaan. Deze velden worden de komende twee zomerseizoenen, 2015 en 2016, gebruikt voor trainingen en wedstrijden op het zand. Om deze nieuwe tak van Sliedrecht Sport op te zetten is een speciale beachvolleybal-afdeling opgericht.

Bij de nieuwe sporthal Benedenveer, waarvoor naar verwacht in augustus de eerste paal wordt geslagen, komen drie beachvolleybalvelden. Maar de club wil daar niet op wachten en al eerder van start gaan met beachvolleybal in Sliedrecht. Een speciale commissie ging op zoek naar de mogelijkheden en liet haar oog vallen op het sportcomplex van SLTC. Het bestuur van SLTC, dat ruimte over heeft door een teruglopend ledenaantal, reageerde enthousiast. Ook het college van B en W heeft dinsdag 7 april groen licht gegeven voor de transformatie van twee tennisbanen naar beachvelden.

Sliedrecht Sport gaat voortvarend van start en wil al op zaterdag 2 mei de beachlocatie openen. De leden van de club zijn opgeroepen om te helpen bij het verwijderen van de gravellaag, het monteren van de boarding, het aanbrengen van het zand en het aanpassen van de hekwerken.